Кухня

Локация : к.к. Пампорово

f Квадратура :
42 m2


С този проект създадохме едно устойчиво пространство, с атмосфера, хармонизираща, както към вътрешното пространство, така и към външната среда. Създадохме условия за различни преживявания, защото ни се искаше да надградим идеята за функционална среда и да добавим още нещо за сетивата.
Проектът ни се намирав във вила, с поглед към иглолистна гора, която сякаш навлиза в интериорните пространства, благодарение на големите панорамни прозорци. Цялата кухня е отворена към тази гледка-гледка, която може да наблюдаваш, да чуеш, дори докоснеш и помиришеш. Целта на проекта е да се „подчини“ на тази атмосфера, да я приеме като ядро, което да вдъхновява и да бъде част от цялото преживяване, което се случва в кухнята. В самата кухня създадохме няколко основни функционални решения, които да допринесат за вдъхновяваща атмосфера-кът със свежи подправки, които с вида си и миризма да провокират желание за готвене. Комбинирахме и идеята за смарт музикална система. По този начин музиката може да бъде мотиватор и да създаде вдъхновение за готвене и забавление в кухнята.
В допълнение на това, на външната тераса оформихме кът с барбекю, което може да бъде още една зона за съзерцаване на природата или зона за готвене, където може да се усети различен тип пушек и топлина.
Дизайнът на кухнята е линеен, с равни и геометрични обеми. Разпределението е минималистично и отворено, за да може хората във вилата да контактуват помежду си, дори когато се готви. В самостоятелен висок обем, решен в тъмни гланцирани повърхности, сме поместили основните уреди-фурна, микровълнова, кафе машина, затоплящи и вакуумиращи чекмеджета, както и вграден хладилник. Центърът на кухнята е дълъг остров, разположен перпендикулярно на високия обем. Това е основното работно пространство, осигуряващо допълнително място за съхранение. Тук се намира мивката, както и индукционни котлони в комбинация с абсорбатор, което ни позволи да не използваме конвенционален абсорбатор и в този ред на мисли да запазим гледката към гората без да я нарушаваме с големи обеми. Работния остров завършва с маса и бар столчета, което прави лесно сервирането, както и общуването по време на готвене.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor